Parmentier amb ceba caramelitzada

El parmentier és un plat que té com a base el puré de patates que es pot fer de moltíssimes maneres. Jo volia que fos un primer plat i vaig pensar que amb aquesta combinació podria tenir un bon resultat. Segons com el faceu pot ser l’acompanyament d’un plat de carn o de peix. En una altra ocasió publicaré una versió que he fet amb bròquil i que pot servir molt bé com a guarnició. Les quantitats són per a dues persones.

Ingredients

3 patates mitjanes

2 cebes mitjanes

1 ou

30 gr mantega

1 raig de llet

parmesà ratllat

2-3 culleradetes de sucre

vinagre de mòdena

sal, oli, pebre bo.

Primer de tot pelam i tallam les patates a trossos grans. Les bullim juntament amb l’ou. Mentrestant, pelam les cebes i les tallam en juliana. La sofregim en una paella amb un raig petit d’oli. En canviar de color hi afegim el sucre i un raig de vinagre de mòdena i ho couem a foc baix, remenant de tant en tant. Ho aturam quan tengui una consistència melosa.

Quan les patates siguin cuites les colam i les posam en un plat. Les aixafam amb una forqueta i hi posam la mantega a trossets, dues cullerades de parmesà i un raig de llet i ho anam remenant fins que ens quedi cremós però no líquid. Ho salpebram. Tallam l’ou bullit a trossets petits.

Per muntar el plat agafam l’aro emplatador i posam una tira de paper de forn que  el cobreixi bé per les voreres i que sobressurti un dit per fora. Amb una cullera feim una base de puré de patata i l’aplanam. Seguidament posam una capa d’ou bullit i a sobre una de ceba caramelitzada, acabant amb una altra capa més gruixada de patata i aplanam bé. Treim l’aro i el paper i aprofitam per fer l’altre de la mateixa manera.

Per fer l’anella dels voltants tallarem una tira de paper de forn del mateix diàmetre que l’aro. La posarem en un plat i la cobrirem de parmesà ratllat. Després la duim un minut al microones i encara calenta la treim del paper i l’envoltam al parmentier. Si no voleu fer la tira així podeu fer altres decoracions, com una cresta o una peineta.



Un comentari a “Parmentier amb ceba caramelitzada

  1. Retroenllaç: Parmentier amb ceba caramelitzada, una combinació amb bon resultat | inca avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *