Croquetes de carxofa i foie

Aquí van les meves croquetes per a la Recepta del 15. Sempre que en faig són de pollastre, aprofitant la carn amb la que faig el brou. Per a aquesta ocasió volia fer alguna cosa diferent, així que vaig estar practicant fins que se m’ocorreren aquestes. Esper que vos agradin, és una recepta molt senzilla, només duen la feina habitual de totes les croquetes casolanes.

Amb aquestes quantitats només me n’han sortit 17 (les carxofes eren petites)

Ingredients:

5 carxofes

1 ceba mitjana

2 alls petits

1 fulla de llorer

foie

250-300 ml llet

1 cullerada de farina

llimona

sal, prebre bo, nou moscada

1 ou

galleta picada

Començarem posant una olla amb aigua al foc. Mentrestant anirem traient les fulles verdes de la carxofa i el capoll i deixarem el cor. Les untarem de llimona i les posarem a bullir durant 10 minuts amb mitja llimona per a què no tornin negres . Les deixarem refredar i les farem a trossets petits amb el ganivet.

Mentrestant capolarem la ceba i els alls amb la picadora fins que tenguem una pasta fina. En una paella antiadherent encalentirem un raig d’oli generós i hi sofregirem la pasta de ceba amb el llorer i ho anirem remenant fins que canviï de color. Afegirem les carxofes picades i ho tendrem una mica al foc fins que ho tenguem ben incorporat. Tallarem el foie a trossets petits i al nostre gust, anirem posant-ne  la pasta de croqueta fins que creguem que està bé. Salpebrarem. Afegirem la farina tamisada i ho anirem remenant per a què no s’aferri durant uns minuts. Mentrestant encalentirem la llet i quan la farina ja estigui una mica feta hi anam posant la llet a poc a poc i remenant cada vegada per ajudar a incorporar-la. Espolvorejarem amb una mica de nou moscada i rectificarem de sal. Quan tenguem la massa lligada (heu d’anar alerta que no vos surti massa espessa ni massa clara) deixarem que refredi i la deixarem a la gelera fins l’endemà.

Al dia següent farem bolletes amb l’ajuda d’una cullera i les passarem per l’ou batut i després per la galleta picada. Quan estiguin passades per la galleta ens ajudarem de les mans per fer la forma. Una vegada acabades es poden congelar o fregir al moment. És cert que duen feina però sempre va bé tenir-ne de guardades per quan no saps què has de fer o com a aperitiu per un dia que hi ha convidats.

Vos recoman arrebossar-les amb galleta picada en lloc de pa. Queden més cruixents i gustoses.

13 comentaris a “Croquetes de carxofa i foie

 1. Gràcies guapa, la carxofa és una de les meves debilitats. Segur que aquest mes la vostra convocatòria tornarà a ser un èxit!

 2. Enhorabona Caterina! en Rafel Gelabert m’ha comentat això del teu blog i he entrat a mirar-ho… tot fà una pinta boníssima. T’aniré seguint!!!!
  Salutacions als teus germans. Una aferrada.

  • Gràcies Pere, feia temp que no sabia res de tu. M’alegra que t’agradi el blog i esper que hi trobis el que cerques. Enviaré les teves salutacions als meus germans, segur que n’estaran contents. Fins aviat!

 3. En vaig comprar un tall d’un dit i n’hi vaig osar una tercera part. La veritat és que volia que tengués el punt just i no passar-me per por que no es sentís el gust de les carxofes. Em sap greu no ser massa explícita però crec que el millor que pots fer és anar-lo posant a poc a poc i tastant i segons el que trobis deixar que aquest sigui el punt. T’anim a fer-ne i esper que t’agradin

 4. Amb foie… Ai, com m’agrada el foie! I les carxofes també, eh? Vaja, que les hauré de fer a casa 😉 T’han quedat fantàstiques i tenen una pinta deliciosa.
  Moltíssimes gràcies per participar!
  Petonets!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *