Confitura de mango sense sucre

conservar

v. tr. [LC] [BB] Tenir cura (d’una cosa) impedint que sigui alterada o destruïda.
intr. pron. [LC] No perdre’s, escapar a les causes d’alteració, de destrucció.
tr. [LC] No deixar perdre, no deixar desaparèixer.
tr. [LC] No perdre. Conservar el seu càrrec. Conservar els seus amics. Conservar l’amistat d’algú. Una mare que no ha conservat sinó un fill.

Aquestes són les definicions del Diccionari de la llengua catalana de l’IEC per al verb conservar. Un verb que m’encanta pel que fa als aliments. Em sembla quasi màgic que una fruita recollida en el mes de juny es pugui aprofitar durant mesos sense intervenció de la química .

Aquesta confitura  no té sucre i està especialment indicada per a aquelles persones que són diabètiques o que tenen problemes de pes. Aquesta és una versió de la melmelada de maduixa sense sucre i amb xarop d’atzavara que vaig trobar a Llepadits.

Ingredients:

1 kg de mango tallat a trossets

1 poma golden tallada a trossets

100 ml de xarop d’atzavara

1 branca de canyella

1/2 llimona

la pell de la mitja llimona.

En una olla alta hi posam la fruita, el xarop, la canyella, el suc de la llimona i la pell tallada en una tira. Ho posam a coure a foc lent durant 45 minuts aproximadament i ho remenam sovint amb una cullera de fusta. Quan tengui la consistència adequada apagam el foc i ho deixam refredar dins el mateix recipient. Quan estigui fred l’abocam en pots de vidre esterilitzats. Treim les bombolles d’aire que pugui tenir, els tapam ben fort i els deixam cap per avall unes quantes hores.

Amb aquestes quantitats només n’han sortit dos pots mitjancers. Alerta amb la llimona, no n’abuseu si no voleu que vos surti amarga, sobretot vigilau de no tallar la pell amb la part blanca.

.

9 comentaris a “Confitura de mango sense sucre

 1. Confitura de mango?! Com no se m’havia acudit mai amb el que em m’agrada aquesta fruita!! I a sobre sense sucre, genial!!
  Aquest bloc pinta molt i molt bé, l’has de donar a conéixer “por todo lo alto” jejeje

  Petonets Caterina!
  Sandra

  • Gràcies Sandra, m’alegra que t’agradi. Ara, això de la presentació per les altures ja és un altre cantar. De moment el coneixen els amics del facebook i esper que amb l’experiència em sigui més fàcil arribar a la gent. Fins aviat. Besades

  • Antònia Maria, pots trobar el xarop en herboristeries. Jo el vaig trobar en una que està al crrer Protectora de Palma, veïnat de l’Institut Ramon Llull. Veuràs que s’assembla molt a la mel, tant per l’aspecte com pel gust, encara que no és tan dens ni dolç. Gràcies pels teus comentaris- Besades.

 2. M’encanta aquesta confitura i sense sucre encara mes. M’alegro que t’hagis decidit a obrir el bloc, així podrem gaudir també de les teves receptes.
  Petonets

  • Moltíssimes gràcies Carme, m’afalaga molt que m’ho diguis tu, que tens un dels millors blocs que hi ha a la xarxa. Besades

 3. Retroenllaç: Tronc de xocolata amb confitura de mango | taulaposada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *